0 5 min 2 év

Mindenki, aki gyakorol, szeretné edzeni a mellkasát. Ehhez megfelelő gyakorlatok segítenek. A mellkas a leggyakoribb edzési célpont, de nehéz. Az ilyen gyakorlatok türelmet és elkötelezettséget igényelnek.

A mellkasi edzés során más izmok is dolgoznak, ahol a munkájukat minimalizálni kell, illetve a mellizmok munkáját kell alkalmazni. A legfontosabb a helyes technika elsajátítása, amely segít a gyakorlatokban és a célunk elérésében. Az erősítő edzés eltér az izomépítő edzéstől. Az erőnövelő gyakorlatoknál a súlyra koncentrálunk, hogy azt minél többször nyomjuk ki.

Itt nem szükséges az izmok munkájára összpontosítani. Ha azonban az izomfejlesztés fontosabb, akkor elemezni kell, hogy mely izmok szükségesek a gyakorlatokhoz. Meg kell találnia a megfelelő technikát, hogy segítsen nekünk a mellkas megfelelő izmaira összpontosítani. A mellkasi izmok kis méretük miatt meglehetősen gyorsan regenerálódnak.

Deszka – erő egy egyszerű gyakorlatban

Sok eszköz vásárlásán gondolkodik, hogy javítsa testét? Téged különösen zavar a közmondásos „fánk” a hasadon? Csak úgy veszítheted el, ha pótold az önmegtagadást, otthon gyakorolsz, felszerelés nélkül, órákig tartó áldozatok nélkül. Az úgynevezett plank kiváló gyakorlat. Mi az a tábla?

Ez egy egyszerű gyakorlat, legalábbis a leírásban. Formálisan a tábla egy elülső támasz az alkaron. Ennél a gyakorlatnál fontos a tökéletesen egyenes testhelyzet megtartása, így modellezve a hasizmokat, de nem csak. Fontos azonban, hogy óvatosan végezze el a gyakorlatot. Bárki, aki vállalja a kihívást, hamar rájön, hogy nem könnyű benne maradni akár egy tucat másodpercig sem.

Ezért érdemes 15, 20 másodperccel kezdeni. Két nap elteltével egyszerre végezze el a gyakorlatot, majd növelje 5 másodperccel. Hetente egyszer pihenhet. Ha a hónap folyamán így állítjuk be az edzést, növeljük a képességünket, hogy néhány percig ebben a helyzetben maradjunk. És a „fánk” eltűnik! Haladó felhasználóknak további gyakorlatokat ajánlunk a tábla helyzete alapján.

Gyakorlatok a hasra

A has gyakran az a testrész, amely a legnagyobb problémánk. Még mindig húzzuk, főleg nyáron a strandon, kényelmetlenül érezzük magunkat, mert nem úgy néz ki, mint szeretnénk. Ezért érdemes már ma elkezdeni egy egyszerű edzést, hogy ne szégyelld magad, hanem éppen ellenkezőleg, hogy büszke legyél a testedre.

Nem érdemes túl ambiciózus terveket készíteni. Minél ambiciózusabb a terv, annál valószínűbb, hogy az első napok után feladjuk. Eközben az egyszerű gyakorlatok, napi néhány perc elegendőek a kielégítő eredmény eléréséhez. Nem szükséges több száz ismétlést végezni, fontos az egyes gyakorlatok minősége.

A gyakorlatok között legyen a térd húzása a mellkashoz (a medence megemelésével együtt). A medence oldalhelyzetből történő felemelése is jót tesz a hasnak. Egy ambiciózusabb gyakorlat a törzs hajlítása a lábakkal felfelé. A népszerű felülések nem hiányozhatnak az edzésből. Természetesen ezeket a gyakorlatokat óvatosan kell végrehajtani.