0 5 min 2 év

Az egészséges életmód egyre több emberben van jelen. Szeretnénk egészségesen étkezni, vegyszerek és mesterséges anyagok nélkül, amelyek csak mérgezik szervezetünket. Új, finom ételeinkhez leggyakrabban az interneten keresünk recepteket, azonban mindössze néhány hozzávalóból, ami otthon van, mindent magad is kitalálhatsz.

A legegyszerűbb salátát készíteni, amihez mindent a hűtőbe teszünk, feltéve, hogy megfelel az egészségesség kritériumainak! Egy ilyen salátához a legjobb a saláta és más friss zöldségek minden formája. Ez lehet paradicsom, retek, paprika vagy hagyma. Az is jó ötlet, ha öntetet készítünk majonéz nélkül.

Sok embernek van egy puha pontja. Ehelyett használhat olívaolajat, valamint provence-i gyógynövényeket és például mustárt. A salátához tehetünk serpenyőben párolt csirkét is. Ezután ebédünkként is funkcionálhat, amit akár munkába vagy egyetemre is elvihetsz. A saláta a legjobb módja annak, hogy ellássa szervezetét a számára szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Gyors és egészséges ebéd munkába vagy iskolába

Gyakran előfordul, hogy későig maradunk a munkahelyen vagy az iskolában. Szervezetünknek rendszeres cukor-, fehérje- és zsírellátásra van szüksége. Általában reggeli elfogyasztása nélkül hagyjuk el a házat, néhány óra elteltével gyomrunkorgástól kényszerítve elcsábít minket egy zsömle vagy zsemle.

A késő délutáni órákban hazaérve betérünk egy közeli bárba, hogy rendeljünk egy kebabot, hamburgert vagy pizzát. Ha eljön az este, az étvágyunk drasztikusan megnő, és a rendszertelen étkezés miatt túl sokat eszünk. Gondolja, hogy sokáig tart egy étel elkészítése munkába vagy iskolába? Tévedsz! Egy nagyszerű elvihető ebédötlet egy egészséges és egészséges saláta.

Nincs más dolgod, mint előző nap a hűtőben felszeletelni kedvenc zöldségedet. Lehet saláta, paradicsom, uborka, bors és még gyümölcs is. Ne feledkezzünk meg a salátában található fehérjeforrásról, ami a hús. Serpenyőben sült csirkemell apróra vágva, sóval, borssal és kedvenc fűszernövényeivel ízesítve. Kiegészítő lehet tészta és natúr joghurt. Jó étvágyat kívánunk!

A fittség nem mindig jelent egészségeset

Mindig azt gondoljuk, hogy amikor fitt vagy light feliratú termékeket vásárolunk, azok egészségesek, és nincsenek bennük olyan termékek, amelyek károsítanák a szervezetünket. Ennél nagyobb baj nem is lehetne. Egyre többen tévednek meg a híres címkével, nem is nézik a mindig kosárba dobott termék összetételét.

Kiderült, hogy a tipikus fényjelzés nélküli termékek nagyon gyakran sokkal egészségesebbek, mint azok, amelyek rendelkeznek ezzel. Ennek oka elsősorban a káros helyettesítők hiánya, ami alacsonyabb cukor- és zsírtartalmat eredményezhet, de tele van tartósítószerrel és káros anyagokkal. Vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy a light termékeket számtalan mennyiségben lehet enni, és ezt meg is teszik.

Később nem kell meglepődniük azon, hogy súlyuk nem csökken vagy nem áll meg, hanem drasztikusan felugrik. A karcsúsító diéta során érdemes élni a józan ésszel, és átgondolni, mi jó a szervezetünknek. Ellenkező esetben a kapzsiságunk elveszíthet bennünket, és a hatás azonnal látható lesz a skálán.