0 5 min 2 év

Az edzés előtti étrend-kiegészítők sportolóknak és edzõknek szánt termékek. Fő feladatuk, hogy támogassák az aktív embereket a kiegyensúlyozott táplálkozásra való törekvésben és az értékes izomtömeg felépítésében.Az edzés előtti kiegészítők nagy előnye, hogy még az edzés megkezdése előtt izomépítésre serkentik a szervezetet.

Ez a gondosan kiválasztott összetevőknek köszönhetően lehetséges. Mit találhatunk az ilyen típusú kiegészítők összetételében? Először is vannak szénhidrátok, fehérjék és nyomelemek. Az összetétel magától a gyártótól függ – ezért érdemes elolvasni a címkéket. Választhatunk olyan edzés előtti kiegészítőket, amelyek lassabban és gyorsabban szívódnak fel.

A bevitelüket attól kell függővé tennünk, hogy milyen termékről van szó. Az edzés előtti táplálékkiegészítők is hatékony készítmény, amely támogatja a zsírégetést. Elsősorban a bőr alatti zsírrétegekből segítik az energiát, nem pedig a fehérjékből. Ezeket a kiegészítőket jó sportboltokban vagy online áruházakban lehet megvásárolni.

Kinek valók az edzés előtti kiegészítők?

Az edzés előtti táplálékkiegészítőket minden sportolónak és aktív embernek szednie kell, beleértve azokat is, akik már túl vannak az edzés utáni gyógyulási időszakon. Olyanoknak is ajánlottak, akik megfelelő étrenddel szeretnék szabályozni a szervezet zsírszintjét és azt hatékonyan égetni.

A táplálékkiegészítőket azok is használhatják, akik csak rekreációs céllal edzenek. Ebben az esetben csak a megfelelő vitamin- és mikroelem adag biztosításáról van szó. Milyen szabályok vonatkoznak az ilyen típusú kiegészítők szedésére? A termékben lévő szénhidrátok típusától függően röviddel edzés előtt és jóval edzés előtt is bevehetők. Milyen összetételűek az ilyen típusú tápanyagok?

Minden bizonnyal tartalmaznak citrullin-malátot, amely részt vesz a nitrogén-monoxid szintézisében. Felelős a kreatin mennyiségének növeléséért is az izmokban. A malát az edzés utáni fáradtságérzet csökkentéséért is felelős. A taurin is jelen van a kiegészítőkben, aminek köszönhetően jobb a tápanyagok felszívódása. az edzés előtti kiegészítőkben is sok szénhidrát és fehérje van, amelyek gátolják a katabolikus folyamatokat.

Edzés előtti kiegészítők – hogyan kell használni?

A tápanyagok minden sportoló napi étrendjének egyik legfontosabb összetevője. Lehetővé teszik a szervezet hiányosságainak pótlását és az izomépítéshez szükséges alapanyagokkal való ellátását. Érdemes azonban nem csak az összetétel, hanem a konkrét sporttevékenység miatt is azokat a termékeket választani, amelyek valóban megfelelnek neked.

Egyre népszerűbbek az edzés előtti táplálékkiegészítők – széles körben alkalmazzák őket, bevitelük befolyásolja az edzés és az edzés utáni regeneráció hatékonyságát. Mi az edzés előtti kiegészítők összetétele? Mindenekelőtt a szénhidrátok – kiváló forrást jelentenek a sportoló számára további energia előállításához. A termékben található fehérjék felelősek a tartós izomrostok felépítéséért.

A fehérjék a szervezet regenerálódását is támogatják. A fehérjék elengedhetetlenek a tömegmegőrzéshez, különösen erős katabolikus folyamatok esetén. Egyéb elemek: taurin, citrullin-malát. Érdekes módon az edzés előtti kiegészítők is támogatják a gyorsabb zsírégetést.