0 4 min 2 év

Az egészséges életmód megkezdésekor gyakran a diétából egyenesen a testmozgás felé haladunk. Nem mindig könnyű dolgunk, főleg, ha eddig nem sok dolgunk volt a sporttal. A legjobb kiindulópont minden bizonnyal a személyi edzők által a YouTube-on közzétett oktatóvideók.

A megfelelő előmeneteli szint megválasztása is kulcskérdés lesz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy egy időn belül magasabb szintre lépjünk. Ha azonban az otthoni gyakorlatok nem hoznak kézzelfogható eredményt, vagy nem tudjuk magunkat motiválni, akkor a legjobb megoldás az lesz, ha bejelentkezünk egy edzőterembe és igénybe veszünk egy személyi edző szolgáltatásait.

Ezután kiválasztja a számunkra megfelelő gyakorlatokat, javasolja azok gyakoriságát, és figyelemmel kíséri az általunk elért hatásokat és előrehaladást. Ez egyben motiváció is lesz számunkra, mert minden olyan hatás, amire nem számítunk, azonnal látható lesz. Mindig jobb, ha egy kívülálló irányítja súlyunkat és izomtömegünket. Motiváltabbak vagyunk a cselekvésre.

Van értelme az otthoni testmozgásnak?

Ma az edzőterem a legtöbb ember otthona, akik tökéletes alakról álmodoznak. Gyakorlatokkal kínozzuk magunkat, amennyire csak tudjuk, álmaink formáira törekszünk. Vannak, akiknek azonban nincs bátorságuk konditerembe menni, mert szégyellik a testüket és azt, hogy nem tudják elvégezni a jelzett gyakorlatokat.

Óriási a környezet nyomása, és mivel a jelenlegi szépségideál a faragott izomzatú férfiak és a darázsderekú nők, a valósággal való ütközés nagyon brutális mindenki számára. Az otthoni testmozgás segíthet áttörni a konvenciókat és az olyan akadályokat, amelyektől annyira félünk.

A legjobb a YouTube-on online elérhető gyakorlatokkal kezdeni. Vannak programok kezdőknek és haladóknak. Választhat olyan gyakorlatokat is, amelyek testünk bizonyos részein dolgoznak, és nem fárasztanak le képességeink határáig. Az otthoni gyakorlatok erősen ajánlottak, és a hatások láthatóak lesznek, ha szisztematikusan végzik őket.

Hogyan ösztönözze partnerét testmozgásra?

Sokan szeretnénk egészséges életmódot kezdeni nem egyedül, hanem párjukkal együtt. Az urak gyakran tiszteletlenül viszonyulnak a testmozgáshoz, mert hozzászoktak ahhoz, hogy munka után elfáradjanak a TV előtt a kanapén és pihenjenek.

Ha motiválni szeretnénk párunkat, akkor az elején egyeztessünk vele egy heti egy edzést. Cserébe beleegyezünk, hogy olyasmit csinálunk vele, ami örömet okoz neki. Egy ilyen kompromisszumot nagyon pozitívan kell fogadni, és az urak általában egyetértenek vele. Ha azonban nem sikerül, akkor hivatkozz a jóval nehezebb tüzérségre, amit lehetőleg fehérneműben fogsz együtt állni a tükör előtt.

Nézz magadba, és vedd észre, mennyit változott a tested, mióta ismered egymást. Sorolja fel az előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy min szeretnél változtatni magadon. A valósággal való ütközés nagyon pozitív hatással lehet, és a partner megérti, hogy a fizikai aktivitás sokkal hasznosabb lesz számára, mint azt eddig gondolta.