0 5 min 2 év

Hogy van az, hogy az emberek egyik csoportja kifogástalan egészségnek örvend, a másik pedig még mindig beteg. Hogyan lehet az, hogy egyesek csak boldognak és testileg egészségesnek érzik magukat, míg mások állandóan valamilyen testi betegségről és kellemetlenségről panaszkodnak? Talán nem az arany középút, de minden bizonnyal az előbbi életmódja az egészséges táplálkozás és a fizikai aktivitás.

Az egészségre vonatkozó recept – így nevezheti ezt a két tényezőt. Az egészséges táplálkozás kiegyensúlyozott étrend és egészséges élelmiszerek. Nem kell azonnal bioélelmiszert vásárolni, de a helyi bazárban mindig lehet természetes élelmiszert vásárolni, közvetlenül a termelőktől. Sőt, minden körülményre vagy minden igényre kialakítható a táplálkozási étrend.

A mozgás és a fizikai aktivitás a második rendkívül fontos dolog, amire oda kell figyelni a hosszú távú egészség megőrzése érdekében. Lehetetlen egészségesen táplálkozni, ha nem égetjük el megfelelően az elfogyasztott energiát. Ezért az egészséges élet kulcsa a fizikai aktivitás is – a rendszeres és teljes értékű.

Az erő, a kitartás és a kondíció egészségérzetet ad

Az emberi egészséget rengeteg különböző változó befolyásolja, amelyek életmódunkkal, táplálkozásunkkal és még a szabadidő eltöltésével is kapcsolatosak. A sport minden ember életében nélkülözhetetlen kell, hogy legyen, és ennek gyakorlása van pozitívan, sőt, a legnagyobb hatással az egészségérzetre.

Sokféle sport űzhető, de mindegyik az emberi szervezet működésével kapcsolatos tényezők növekedéséhez vezet. Sportolással vagy rendszeres fizikai aktivitással növeljük erőnlétünket, javítjuk állapotunkat és kihasználjuk állóképességünk eddig feltáratlan lerakódásait. Az egészség nagyban függ attól, hogyan éljük mindennapjainkat.

Ha nem félünk a napi testmozgástól, és rendszeresen növeljük annak terjedelmét, biztosan sokat teszünk egészségünk érdekében. Minél többet sportolunk, minél több mozgást és mozgást végezzünk, annál jobb az egész szervezet működése. Egészséges testben ép lélek – ez a mondás évek óta ismert. Jelenleg bárki megváltoztathatja az életét, ha korábban nem töltött túl sok időt edzéssel.

Miért olyan fontosak az Omega 3 zsírok az egészséged szempontjából?

Orvosi kutatások azt mutatják, hogy kapcsolat van az Omega 3 zsírsavak fogyasztása és a vér koleszterin- és trigliceridszintje között. Minél több Omega 3 zsírsavat fogyasztunk, annál kisebb a kockázata a súlyos szívbetegség kialakulásának. Nem minden szívvel kapcsolatos betegség ellenszere, de bevitelük nagyon fontos az általános egészség szempontjából.

Az Omega 3 zsírsavak lebontják a káros koleszterin csomóit, de nem csak így működnek. Hatékonyak a rák kockázatának csökkentésében is, ami különösen fontos a férfiak számára, mivel csökken a prosztatarák kialakulásának kockázata.

Általánosságban elmondható, hogy az omega-3 zsírok egészséges adag zsírt jelentenek a szervezet számára. Segítenek számos szívvel kapcsolatos betegségben, beleértve a szívritmuszavarokat is. A legnagyobb előny azonban a tudományosan bizonyított rákellenes hatás. És manapság minden ténylegesen működő rákellenes csoda csoda.