0 4 min 2 év

A jól fejlett mellkas az alap, a széles hát is kívánatos. A megfelelő edzésterv kiválasztásával kiterjedt, erőteljes hát érhető el. Az edzőteremben eltöltött óráknak azonban nem sok haszna lesz, ha helytelenül edz.

Az edzés technikája nagyon fontos a test ezen részének faragásakor. Sok testépítő elköveti ezt a hibát, és elsősorban arra koncentrál, hogy minél nagyobb súlyt szerezzen. Nem az utat. Felsorolhatunk azonban néhány gyakorlatot, amelyek a legjobb eredményt produkálják. A leghatékonyabbak minden bizonnyal a bottal történő felhúzás.

Az interneten könnyen találhat oktatóvideókat a gyakorlatok végrehajtásának technikájáról. A súlyzós evezés nagyon jót tesz a hátizmok fejlődésének. Érdemes többet megtudni a deadliftről is. A széles hátat a legegyszerűbben az edzőteremben edzheti. Professzionális edzőeszközök széles kínálatából választhatunk – felvonók, padok, súlyzók, súlyzók stb.

A legjobb váll gyakorlatok

A nőknek sok problémát okoznak az intenzív vállgyakorlatok. Ha azonban törődünk az izomszövet egyenletes fejlődésével, ezt a testrészt nem lehet figyelmen kívül hagyni. A túl sok zsírszövet csak ezen a testrészen adja az úgynevezett „pillangók” hatását. Sok nő fél attól, hogy intenzíven dolgozik ezen a testrészen.

Követik a férfiak példáját. A férfiak a vállak rendszeres gyakorlatával váratlanul lenyűgöző izmokat érnek el. A nők azonban nincsenek veszélyben, a nőknél túl kevés a tesztoszteron. Ez a hormon elsősorban az izomtömeg növekedéséért felelős.

A vállak és a karok legjobb gyakorlatai mindenekelőtt a szisztematikus úszás. Nem hiszed el? Vessen egy pillantást az olimpiai bajnokokra és alakjukra. A karok és vállak ilyen izmait irigyelni lehet. A vállak számára azonban a hagyományos súlyokkal végzett gyakorlatok a legjobbak. Edzeni állva, térdre támasztva, padon fekve lehet – a gyakorlatok és a súlyok megválasztása csak rajtunk múlik.

Akár otthon is edzhet

Manapság nagyon divatos az egészséges életmód. Egyre többen döntenek úgy, hogy nemcsak étkezési szokásaikon változtatnak, hanem elkezdenek sportolni is. Vannak azonban, akiknek nincs ideje rendszeresen ellátogatni az edzőterembe vagy a fitneszklubba.

Ezután nincs más, mint a más feladatokkal összeegyeztethető fizikai aktivitási forma kiválasztása. A sok választási lehetőség közül érdemes megfontolni az otthon is végezhető gyakorlatokat. A sportboltok különféle felszereléseket kínálnak azoknak, akik saját lakásuk kényelmében szeretnének edzeni.

Álló biciklizés vagy ugrókötél minden bizonnyal jó ötlet lesz, bár sokkal több lehetőség kínálkozik, valamint az ilyen típusú torna előnyei. A nap bármely szakában gyakorolhatsz, de fontos, hogy rendszeresen tedd, és ne felejts el edzeni. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan észrevegye a felesleges kilók elvesztésének vagy az állapotjavító hatásokat.