0 5 min 1 év

Úgy tartják, hogy sok betegség az ősöktől származó gének öröklésének eredménye. Valójában egynél több betegség alakul ki elsősorban egy ilyen „csökkenésből”. Ennek ellenére általában még ilyen esetekben is sokat mond az egyén az állapotáról.

Míg bizonyos betegségek fellépése nem megelőzhető, a legtöbb esetben az első tünetek időben történő megjelenése késleltethető, vagy a tünetek enyhíthetők. Jó példa erre a neurodegenerációval, azaz az agysejtek eltűnésével kapcsolatos betegségek. Bizonyos gének birtokosait jelentős kockázat terheli előfordulásukkal.

Ennek ellenére az egészséges életmód alapelveinek előzetes megvalósításával jelentősen késleltetheti a demenciát és a memóriavesztést. A fizikai aktivitás itt nagyon hasznos. Ez egy kiváló megelőzés, de egy módja annak, hogy igazán élvezzük az életet, amíg van rá idő. Egyébként a stressz szintje is csökken, ami nagyon káros lehet az egészségre.

Egészségünk és lelki erőnk

Mindannyian tudjuk, milyen fontos gondoskodni tested egészségéről – mit eszel, milyen gyakorlatokat végzel stb. A legtöbb ember azonban elfelejti vagy nem veszi észre, hogy az elme messze a legnagyobb mértékben hozzájárul a test jólétéhez. Tehát ha csak a legjobb és látszólag legegészségesebb termékeket használjuk is, ha lelki szinten rosszul érezzük magunkat, a szervezetünk úgyis szenvedni fog.

A legjobb természetes kezelések keresése során nem szabad megfeledkezni a mentális teljesítményéről. Az elme olyan erős fegyver a természetes egészségre való törekvésben, hogy nem lehet túlbecsülni. Ez nem csak a testi egészség, hanem még a test megjelenése szempontjából is fontos.

Természetesen ellenőriznie kell az étrendjét, meg kell keresnie a legjobb étrend-kiegészítőket, alternatív gyógyászatot kell alkalmaznia, és sokat kell rendszeresen mozognia. Ezek azonban csak a természetes egészség összetevői, nem pedig az eredmények. Hatékony elmekontroll segítségével még a súlyos egészségügyi problémákon is lehet segíteni.

Egészség stimulánsok nélkül

Amikor az egészséges életmódról beszélünk, a legtöbben arról beszélnek, hogy mit kell tenni. Tehát diéta, fizikai aktivitás, kikapcsolódás és pihenés. Az egészség nevében azonban nem elég azt tenni, ami a pszichofizikai állapot szempontjából előnyös. Azt is tudnod kell, mit ne tegyél. Köztük a dohányzás. Valószínűleg ez a legrosszabb dolog, amit egy ember tehet a testével.

Ezért, ha dohányzik, mindent meg kell tennie a függőség megszüntetése érdekében. És ha még soha nem próbáltad, jobb, ha el sem kezded. Ugyanígy van ez minden droggal, amely amellett, hogy elpusztítja a szervezetet, illegális is. Ami a gyógyszereket illeti, különösen nagy a túladagolás kockázata.

Sajnos ez nagyon gyakran előfordul, mert a szenvedélybetegeknek egyre több drogra van szükségük. Ami az alkoholt illeti, az orvosok megosztottak itt. Természetesen leélheti az egész életét anélkül, hogy az úgynevezett százalékokat egyáltalán kipróbálná. Kis mennyiségben azonban bizonyos típusú alkoholok segíthetnek.