0 5 min 1 év

A legtöbb ember, aki már régen elkezdte az intenzív edzést az edzőteremben, tisztában van az edzéstervek követésének fontosságával. Sokan, akik edzenek valamikor, elkezdenek végrehajtani egy erősítő edzéstervet. Ez jó, de ne feledje, hogy a tervnek illeszkednie kell egy adott személy egyéni képességeihez és szükségleteihez, mert a továbblépés következményekkel járhat.

Az edzés megkezdése előtt meg kell válaszolni azt a kérdést, hogy hogyan nézzen ki egy ilyen edzésterv. Nos, többek között az is fontos, hogy az edzőteremben tapasztalatlan ember ne kezdje el. Az is nagyon fontos, hogy minden edzést az edzőteremben előzz meg egy bemelegítés, ami betölti a funkcióját, ugyanakkor nem lesz túl kimerítő.

Mindenkinek, aki erősítő edzéstervet szeretne megvalósítani, gondolnia kell arra, hogy az edzés során használt súlyokat a valós képességeihez igazítsa – csak ebben az esetben az edzés meghozza a várt hatást.

Az edzésterv megváltoztatása

A fizikai aktivitás megtervezésekor sok amatőr azt feltételezi, hogy létezik egy tökéletes edzésprogram, amely lehetővé teszi számukra, hogy jó eredményeket érjenek el, majd meg is tartsanak. Valójában a mozgásformát jól kell igazítani a szakember által kitűzött célhoz. Akkor a hatások minden bizonnyal rövid időn belül elérhetők lesznek. Mindazonáltal a karbantartásukhoz többre lesz szükség.

A szervezet hozzászokik egy bizonyos erőfeszítéshez, ami gyengébb reakciót eredményez. A jó kondíció megőrzése érdekében néhány havonta legalább egyszer érdemes néhány módosítást végrehajtani. Ha a választott mozgástípus egy év elteltével is élvezetes, megtarthatja, de például más intenzitást ad meg, változtat a sorrenden, vagy cserél egyes elemeket.

Nem csak a testre, hanem a pszichére is jó hatással van. Hasznosak az új kihívások, mert érdekesnek látja őket. Szövetségesként sokkal könnyebb fenntartani az aktív életmódot, mert a mozgás továbbra is érdekes időtöltésnek tűnik.

Edzés személyi edzővel

A lengyelek körében az aktivitás divatja nem múlik el. Akár azt is mondhatjuk, hogy a Visztula életének egyik vezető irányzatává vált. Aki nem sportol és nem vigyáz magára, azt a környezet rosszul érzékeli. Ugyanakkor fontos, hogy a lehető legprofesszionálisabban közelítse meg a fizikai tevékenységét. Ezért a szakemberek befektetnek a professzionális ruházatba, de a személyi edzővel való találkozókra is.

Sokak szerint az ilyen tevékenységek jelentik az alapot, ha a legtöbbet akarjuk kihozni a tevékenységből. A tréner érdemi támogatást nyújt a gyakornoknak. Igényei és aktuális egészségi állapota alapján cselekvési tervet készít a lehető legjobb eredmény elérése érdekében az optimális időben.

Edző felvételével nem is olyan egyszerű kijutni a következő képzésből. Fel kell hívni és le kell mondani, amihez nem mindenkinek van bátorsága. Jobb, ha elmegy és kiizzad, ahelyett, hogy valami ambiciózus kifogást keresne. Edzővel végzett gyakorlatokkal sokkal könnyebben nyomon követheti a fejlődését is. Az ilyen ember értékelni tudja.