0 5 min 2 év

A lehető leggyakrabban kell kortyolgatni. A víz életben tartja, de jelentősen javítja a minőségét is. Segít megőrizni szinte minden folyamat egyensúlyát a szervezetben. Javítja a fókuszálási képességet. A víznek köszönhetően minden bizonnyal jobb fogyókúra hatásai lesznek, mert felgyorsítja az anyagcserét.

Láthatóan csökkenti a székletürítési problémákat is. A víz az egészséges életmód elengedhetetlen része. Szükséges a táplálék emésztéséhez, szisztematikus pótlása pedig még aktív életmódban is szükséges. Mozgás nélkül nincs egészség, de sok víz vész el edzés közben.

Ha szintje nem pótolódik viszonylag gyorsan, gyenge izomzat, fejfájás és koncentrációs problémák jelentkeznek. Az egészséges életmód alapelveinek megvalósítása során a mozgás nem kerülhető el. Tehát a víznek is a mindennapi élet fontos részévé kell válnia. Ennek köszönhetően nő az edzés hatása, de a megjelenés is javul. Pozitív hatással van a bőr egészségére.

A víz az egészséges életmód alapja

Az ember alapvetően vízből áll. Szüksége is van a legnagyobbra, és már kisebb hiány esetén is kezd ereje veszíteni. Az egészséges életmód alapfeltétele a megfelelő folyadékpótlás is. Sajnos a lengyelek még mindig kevés vizet isznak, és ezzel azt mutatják, hogy az egészséges életmódot nem ültették át maradéktalanul a mindennapjaikba.

Mindeközben az egészségre minden nap vigyázni kell, nem csak ünnepnapokon, vagy mert ilyen divat van. Így van ez az ivóvízzel is. A legjobb, ha mennyisége körülbelül napi két liter. Ez az érték olyan személy számára ajánlott, aki a lengyel éghajlaton él, és nem űz különösebben megerőltető sportot.

Azonban minél magasabb a hőmérséklet és minél aktívabb az életmódja, annál több vizet kell inni. Így optimális működési feltételeket biztosít szervei számára. Ezenkívül befolyásolja a koncentrációt és az anyagcserét. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a víz akkor szívódik fel a legjobban, ha kis mennyiségben, de egész nap issza.

A stressz az egészség ellensége

Ez önmagában nem valami rossz. A stressz egy szervezet reakciója, amelyet az emberi faj az evolúció során alakított ki. Több alkalommal is előfordul. És általában úgy kell segíteni, hogy mozgósítja a testet a nehéz helyzetekben való cselekvésre. Sajnos a modern ember gyakrabban küzd sokkal károsabb stresszel, mégpedig a hosszú távú stresszel. Az egészséges életmód egyik fő ellensége.

Fokozatosan, de szisztematikusan tönkreteszi a testet, és romboló hatással van a pszichére. A stresszhormonok hosszú távú magas szinten tartása jelentősen rontja egészségét. Mentális és pszichoszomatikus betegségekhez vezethet.

Az egészséges életmód jelenleg az egyik leggyakrabban tárgyalt módszer a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Mindeközben a stressz különösen árt neki. Az egészséges életmód elveinek megvalósításával az immunitás erősödik. A stressz jelentősen csökkenti azt, és fogékonyabbá teszi az egyént különböző betegségekre.