0 4 min 2 év

Ha úgy gondoljuk, hogy életünkben gyakori gyakorlatokra van szükségünk, akkor érdemes konditerembérletet vásárolni, mert ennek köszönhetően különféle gépekhez jutunk, amelyek segítségével megmozgathatjuk izmainkat vagy akár fogyhatunk is. Lesz okunk arra, hogy kimozduljunk otthonról. Érdemes tornázni, ahelyett, hogy otthon ülnénk a tévé előtt.

Az is jó, ha pozitívan állunk hozzá, hogy sikeresek leszünk, és intenzíven követjük célunkat. Hinnie kell az erőnknek, és rendszeresen kell gyakorolnia, hogy segítsen a fogyásban. Ha magunk nem tudunk küzdeni súlyfeleslegünk ellen, érdemes megfogadni egy dietetikus tanácsát, aki segít az étrendünk megváltoztatásában.

Ezen kívül, ha még van anyagi lehetőségünk, igénybe vehetjük egy edző szolgáltatásait, aki segít a rendszeres testmozgásban. Fontos a rendszeres testmozgás, mert akkor hamarabb látni fogjuk az eredményt. Legyen ez legalább napi 10 perc, de fontos, hogy a gyakorlatokat minden nap végezzük, gyakorolhatunk otthon is, ez nem probléma.

Fizikai és szellemi gyakorlatok

Ha karcsú testre vágyunk, érdemes gyakori gyakorlatokat végezni, például igénybe vehetjük egy edző tanácsát, aki kiválasztja a számunkra megfelelő gyakorlatokat. Így rendszeresen végre tudjuk hajtani őket, és közelebb kerülünk ahhoz a hatáshoz, amely a testünkön is látható lesz.

A gyakorlatok persze csodákra képesek, mert például fenék-combokat modellezhetünk velük, vagy szép mellkast, hasat faraghatunk velük. Mint tudják, az ilyen gyakorlatok rendszeres erőfeszítéssel járnak, ami gyakran nem könnyű, mert mozgósítani kell, és tudnia kell, hogy amit csinál, az nem megy kárba.

Tudniillik a legfontosabb a mozgósításunk, mert enélkül semmit sem tudnánk csinálni. Ezért először is vigyázzunk a lelki hozzáállásunkra, és ha nincs ilyen erős akaratunk, akkor fogadhatunk magánedzőt, aki akár gyakori edzésre is kényszerít bennünket. Ez a módszer a legjobb azoknak, akik fogyni szeretnének, de nem tudnak, mert lusták.

Milyen gyakran kell gyakorolni

Ha már arról beszélünk, hogy mennyit és milyen gyakran mozogjunk, érdemes utánajárni. Tudniillik mindannyiunknak más-más felelőssége van, ezért a mozgásra fordított idő más és más lehet, de jó lesz, ha naponta legalább 10 percet edzünk. Mit érhetünk el így?

Természetesen fittebb leszünk, fittebb leszünk, jobb lesz a hangulatunk, de emellett több pozitív előnnyel is számolhatunk, ami látható lesz a testünkön, így például fogyunk pár kilót, ráadásul a kiejtéshez alakítjuk az alakot, erősítjük izmainkat, tartósabbá tesszük és összességében egészségesebb lesz a testünk.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a mindennapi testmozgás segít enyhíteni az életünkben igen gyakran előforduló stresszt. Az ilyen gyakorlatokra különösen azoknak a fiataloknak van szükségük, akik sokat tanulnak az iskolában, akik ülő és álló életmódot folytatnak, és akik sok stresszt élnek át az életben.