0 5 min 2 év

Tavaszi. Gyorsan közelednek az ünnepek, és még mindig nem elégedett azzal, ahogyan bikiniben néz ki? Szeretnél egészségesen étkezni, de nem tudod, hol kezdd? Az első lépés az egészséges életmód felé vezető úton, és ezzel egyidejűleg néhány felesleges kilogramm leadása felé annak felismerése, hogy az egészséges és megfelelően kiegyensúlyozott étrendnek mindig el kell kísérnie minket, nem csak néhány hónappal azelőtt, hogy le kell lepleznünk a testünket. egy régóta várt nyaralás meleg országokban.

Ez segít megváltoztatni az ételekről alkotott szemléletünket, és a drákói diéták helyett ízletes és változatos ételeket kínál. A betartandó alapszabály, hogy rövid időközönként fogyassz el öt kisebb adagot. Ez felgyorsítja az anyagcserénket és jelzi a szervezetnek, hogy nincs szüksége testzsír raktározására, mert a táplálékból nyert energiát rendszeresen szállítjuk.

Nem szabad megfeledkezni a reggeliről sem, ami minden reggel alapja legyen – felpörgeti az anyagcserét, és megakadályozza a túlzott kalóriafogyasztást a nap második felében. Mielőtt alaposan feltárnánk a diéták titkait, kezdjük azzal, hogy megváltoztassuk az egészséges életmódról alkotott nézetünket – ez legyen öröm számunkra, ne kényszer vagy kellemetlen eszköz a kívánt alak megszerzésének folyamatában!

Táplálkozás megfázás esetén

Megfázás esetén könnyű gondoskodni a megfelelő táplálékról, csak figyelmesen kell hallgatnia szervezete szükségleteire. Ha lázas, egyáltalán nincs étvágya. Ez azt jelenti, hogy akkor nem kell ennie. A szervezet ezután megtisztítja, és legjobb, ha nem zavarja, azaz nem terheli túl étellel.

Ha nincs lázad, általában csak enyhe étvágya van. Maga a szervezet azt mondja nekünk, hogy nem akarja túlterhelni magát étellel, és nem akar húst sem. Ha beteg vagy, még lázzal is, akkor szeretnél a legtöbbet inni. Tea helyett tálalhatunk málnateát, vagy tehetünk a teához egy szelet citromot. A húsleves a legjobb étel.

Ez egy olyan étel, amelyet évszázadok óta szolgálnak fel betegeknek. Erősít, enyhíti a megfázás tüneteit, nem terheli túl a szervezetet. Általában C-vitamint, fokhagymát vagy hagymát tartalmazó termékekhez is van kedve. A megfelelő táplálkozás segít a felépülésben, de a pihenés a legfontosabb. Érdemes néhány nap szabadságot kivenni a munkából, ha jobban kell vigyázni magunkra.

Az egészséges táplálkozás alapjai.

A média különféle tippekkel támad minket, hogyan őrizzük meg az egészséges testet és lelket, és végleg megszabaduljunk a felesleges zsíroktól, így felfedve a gyönyörűen definiált izmokat. A valóságban azonban nem sok működik belőlük, érdemes dietetikushoz fordulni diétás tanácsért.

Vannak azonban olyan népszerű tippek és irányelvek, amelyek az egészséges táplálkozás alapjait képezik, és garantálják a teljes sikert mind az egészséges életmód vezetése, mind az általános jólét terén. Mindenekelőtt napi ötszöri étkezés – elkerüli az éhségérzetet és felgyorsítja az anyagcserét.

A második tipp az, hogy kerülje a feldolgozott élelmiszereket, édességeket és gyorsételeket. Ez egy káros kalóriabomba. A harmadik és legfontosabb tényező a megfelelő termékek kiválasztása – gyümölcs, zöldség, sovány hús, valamint nagy mennyiségű víz. Ha ezeket a tippeket napi rendszerességgel alkalmazzuk, akkor nagyon gyorsan pozitív eredményeket hozunk, és állapotunk és közérzetünk nagyon gyorsan javul.