0 5 min 1 év

A szobrászat edzéstervének bevezetése az edzőteremben végzett munka természetes szakasza. A testzsír csökkentésének és az izomtömeg növelésének időszaka után itt az ideje az izmok feltárásának és faragásának. Természetesen a szoborterv nem mindenkinek szól. Miért?

Muszáj formálni valamit, és be kell tartania néhány fontos szabályt. az alapvető dolog a szabály betartása: intenzívebbé kell tenni az edzést 30-60 perces munkavégzéssel, minimális szünetekkel a sorozatok között. A megfelelő testépítési tervben a normálnál könnyebb súlyokat vegyen fel, de növelje a sorozatok és az ismétlések számát. A 4-5 szabályt jó alkalmazni a 10-14.

Ez azt jelenti, hogy jó egy gyakorlatból 4-5 sorozatot végrehajtani 10-14 ismétléssel. A szobrászat képzése során a bőr alatti zsírral is foglalkozni kell. Ezért a gyakorlatokat rövid időn belül kell elvégezni, hogy a testet magasabb pulzuson tartsák. Emellett az is fontos, hogy a napi étrendben biztosítsuk a fehérjét és a megfelelő pótlást.

Erős alkar jobb edzés

Az alkar izmai egyébként edzettek. A testünk ezen részén végzett tudatos munka azonban elképesztően jó eredményeket hozhat. Az erősebb alkar szilárdabb és erősebb fogást jelent. Az erős alkar nagyobb erőt is jelent. Ennek a testrésznek a fejlesztéséhez érdemes egy speciális kézfogást beszerezni. Ezután az alkar izmait szinte bárhol lehet edzeni – busszal dolgozni, sorban állni vagy váróteremben.

Amúgy egy teniszlabdát minden erőnkkel meg tudunk szorítani – bármit, ami a kezünkbe kerül. Javasoljuk a hagyományos súlyzós gyakorlatokat is. Ferde helyzetben fél kézzel és lábbal támaszkodunk egy padra. Ezután a másik kezével emelje fel és le a súlyzót. Vannak más hatékony gyakorlatok is az interneten.

A székkel való emelés is egyszerű gyakorlat az alkar számára. A kézben lévő súlyzókat is forgathatjuk. Mint látható, az alkar izmait fejleszthető gyakorlatok választéka meglehetősen nagy. Csak egy kis akarat kell ahhoz, hogy több erőre jussunk.

Köredzés

Az eredményes testmozgás érdekében nem kell kimozdulni otthonról, mert vannak bizonyos edzésformák, amelyeket otthon is könnyedén elvégezhetünk, feltéve, ha rendszeresen és lelkiismeretesen végezzük. Azonban az otthoni edzés az amatőrök számára lesz a legjobb, a haladóbbaknak legalább heti egyszeri látogatást kell tenniük az edzőteremben.

Professzionális felszerelést nem igénylő edzésről van szó, mert sokszor elég a súlyzó, és ez biztosítja az izmok megfelelő fejlődését. A köredzés fő célja az izomfejlesztés. Megfelelően végrehajtva, és ami a legfontosabb, rendszeres, az első hatások néhány hét után láthatók. Ennek az edzésnek további előnye az izom állóképesség növekedése is, ami egy idő után vizuális effektusokat eredményez.

Mint minden edzésnél, itt is nagy szerepe van a megfelelő étrendnek. Példák azokra a gyakorlatokra, amelyeket otthon is könnyedén elvégezhetünk: fekvőtámasz, guggolás a saját tested terhelésével, húzódzkodás, felülések, kitörések súlyzókkal.