0 5 min 1 év

Ezt a sportot bárki űzheti, nem csak edzésben haladó sportkedvelő! Az erőemelést nem csak férfiak, hanem nők is űzhetik. Az edzést kezdetben „nyugodtan” kell végezni, lassan felkészülve a haladók edzésére jellemző megfelelő feladatokra.

Ennek a tudományágnak a gyakorlása során a legfontosabb szabályok, ha igazán jók akarunk lenni, mindenekelőtt az állandó erőfeszítés, hogy egyre többet emeljünk, és rendszeresen növeljük az erőnket – természetesen fejjel. Nincs értelme kapával elragadtatni a napot.

Az erőemelés legfontosabb előnyei és egyben céljai a javuló alak, kondíció és a megnövekedett erő. A legjobb, ha azon az elven edzünk, hogy lassan alkalmazkodunk az egyre növekvő igényekhez többé-kevésbé azonos időegységekben – például kéthetente emelünk egy kicsit többet, és többet –, amíg meg nem vagyunk elégedve az eredménnyel.

Intervallum futóedzés

Sokféle képzés létezik. Sok edzésen alapként vagy kiegészítésként szerepel a futóedzés. De a futás egyenetlen. Attól függ, hogyan futsz, mennyi ideig futsz és milyen gyakran, attól függ, hogy a futás milyen hatással lesz rád. Az intervallumfutás az utóbbi időben egyre népszerűbb.

Általánosságban elmondható, hogy az intervallumfutást futásnak nevezhetjük, melynek fő jellemzője a gyakori tempóváltás. A futás gyors részei összefonódnak nyugodtabbakkal. Számos edzésterv létezik, amelyek a gyors és lassú futási idők hosszában és az intervallumok számában változnak. Az intervallumfutás fő előnye, amelyet mindenki hangsúlyoz, a zsírégetés felgyorsítása és a fitnesz gyors felépítése.

Az intervallumfutással való edzés megkezdésekor figyelembe kell venni, hogy az intervallum edzés meglehetősen megterhelő, ezért ha így akarunk edzeni, akkor a terheléseket a megfelelő módon válasszuk meg. A túl intenzív intervallum edzés túlságosan megterhelheti szervezetünket, és sérülésekhez vezethet.

Edzés után mennyi idővel kell enni?

Az intenzív testmozgás előtt és után is nagyon fontos az étkezésünk ideje. Az általános vélemény mindenképpen összhangban van a szakemberek tanácsaival. Előbbiek úgy gondolják, hogy az étkezést edzés után azonnal el kell fogyasztani – mindegy, hogy hagyományos vagy fehérje étkezésről van szó.

Egyes vélemények szerint az étkezés túl hosszú késleltetése katasztrofális lehet. Mivel az intenzív fizikai megerőltetés után az izmok mielőbbi regenerációra szorulnak, ez egy megbocsáthatatlan hiba, amely a hatások gátlását eredményezheti, amelyekért már régóta keményen dolgozunk.

A személyi edzők az edzés utáni étkezést tartják a nap egyik legfontosabb étkezésének. lehetővé téve szervezetünk regenerálódását. Az izmoknak regenerációra van szükségük a megfelelő működéshez, mert e nélkül a továbbképzés lehetetlen. Ha nincs lehetőségünk teljes értékű étkezésre, akkor biztosíthatjuk a szervezet számára az alapvető táplálkozási szükségleteket kielégítő fehérje-kiegészítőt.