0 5 min 1 év

Azok, akik a lehető leghamarabb szeretnének megszabadulni a felesleges testzsírtól, érdeklődjenek az intervallum edzés iránt. Lehetővé teszi, hogy nagyon rövid idő alatt megszabaduljon a lehető legtöbb kalóriától. Jó választás azoknak is, akik a lassú anyagcsere problémájával küzdenek. Az intervallum edzés alapelveit a legjobb példával bemutatni.

Kezdjük természetesen bemelegítéssel. Az intervallumok kerékpározás, futás vagy bármilyen más fizikai tevékenység során egyaránt használhatók. Kezdetnek 15 másodperces intervallumokkal indulhat. Ha 15 másodpercig futunk a legmagasabb intenzitási szinten. Mennyibe kerül?

A legjobb, ha vesz egy pulzusmérőt. Az intervallumokat a maximális pulzusszámunk 90-100%-án kell elvégezni. Ezután 60 másodpercig mérsékelt tempóval, maximális pulzusunk 60-70%-ával futunk. Az intervallum edzés kezdőknek nem lehet hosszabb 30 percnél. Ellenkező esetben hamar elfáradunk és elbátortalanodunk a továbbképzéstől.

Köredzés otthon

A köredzés sikeresen végezhető otthonában. Minden testrész gyönyörűen megformázható anélkül, hogy edzőterembe kellene mennie. A köredzés fő célja, hogy a lehető legtöbb izmot bevonja egy edzésbe. A köredzési tervben az izmok legnagyobb részétől kezdjük a gyakorlatokat, lefelé haladva a legkisebbekig.

Az ilyen típusú edzéstervben a pihenés csak fél perc az egymást követő gyakorlatok között. A köredzés gyakorlatainak túlnyomó többsége saját testsúllyal is elvégezhető. Természetesen a fekvőtámasz, guggolás, evezés vagy felhúzás jut eszembe.

Jó, ha otthoni edzőtermét további edzőeszközökkel, például súlyzókkal vagy súlyzókkal látja el. Minél nagyobb a terhelés, annál hatékonyabban működnek az izmaink. A köredzésnek, még az otthoni edzésnek is megvan az az előnye, hogy nagyon gyors eredményeket hoz a lehető legrövidebb idő alatt. A köredzés a legelfoglaltabbak számára is jó választás.

Erősítő edzés 3 hónap alatt.

Az általános fejlesztő tréning szilárd fegyelemmel és kitartással jár. Hetente négyszer, hétfőtől péntekig edzőterem kilencven napos maximális erőfeszítéssel a tökéletes recept az izomnövekedés jelentős serkentésére. Az edzési potenciál teljes kihasználásához meg kell haladnia a napi kalóriaszükségletet.

A cél nem más, mint sok izomtömeg felépítése. Hétfő – hát és bicepsz. Kedd – váll és alkar. Szerdán kötelező pihenő. Csütörtök – tricepsz és mellkas. péntek – comb és vádli. Itt fontos részlet az ismétlések számának csökkentése a sorozatban, miközben növeli a terhelést.

Soha nem feledkezhet meg arról, hogy az edzés megkezdése előtt megfelelően bemelegítse az izmait – ez feltétlenül szükséges! (különösen az ilyen típusú intenzív erőfeszítések esetén). Néhány perc kerékpározás vagy kocogás és másfél perc ízületi keringés. Ugyanaz, mint az edzés utáni megfelelő nyújtásnál – a fáradt izmok ellazítására.