0 5 min 2 év

Az egészséges táplálkozás és a megfelelő fizikai aktivitás pozitív hatással van az egész szív- és érrendszerre az emberi szervezetben. Régóta ismert, és egyre többen döntenek többek között ezért is valamilyen képzési formához. Egy olyan fontos szerv esetében azonban, mint a szív, gyakran még a legjobb étrend és a megbízható edzés sem elegendő. Szerencsére manapság a szív- és érrendszert is meg lehet erősíteni megfelelő pótlás segítségével, amely közvetlenül a szív felé irányítható, de nem ez az egyetlen kiút.

Diéta, edzés és erős szív

Mindenekelőtt a szívizom egészségének javítása érdekében a mozgás javasolt. A fizikai aktivitás hosszú távú hiánya katasztrofális lehet, és számos szív- és érrendszeri problémához vezethet. Még a legegyszerűbb tevékenységi forma is, mint például a séta vagy a kerékpározás, pozitív hatással lehet az általános közérzetre és egészségre.

Ennek ellenére fontos a megfelelő étrend. Ez nem tartalmazhat telített zsírokat, amelyek például vajban, pálmaolajban, zsíros húsokban stb. találhatók. Ezek azonban hatékonyan helyettesíthetők egészséges omega-3 zsírsavakkal. Többek között ezek is megtalálhatók olajos tengeri halakban, például heringben, tonhalban, lazacban, repceolajban, valamint szójababolajban, lenmagolajban vagy olívaolajban.

Természetesen gyakran előfordul, hogy étrendünkből hiányzik az omega-3 zsírsav, de más, a szív számára fontos anyagok is, például a q10 koenzim. Ebben az esetben megfelelő minőségű étrend-kiegészítőkhöz kell nyúlnia. Az SFD áruház szív-pozitív táplálékkiegészítők széles választékát kínálja, így mindenki megtalálja a számára leginkább szükséges tápanyagokat.

Milyen egyéb étrend-kiegészítők és tápanyagok támogatják a szív- és érrendszert?

A leghíresebb étrend-kiegészítők mellett érdemes megemlíteni más olyan termékeket is, amelyek pozitívan befolyásolják a szív általános állapotát stb. Ezek közül a leggyakrabban említettek:

  • D-vitamin – pótlása még a fizikailag inaktív embereknek is ajánlott, mivel nagyon fontos szerepet tölt be az emberi szervezetben, a lakosság túlnyomó többsége pedig hiányában szenved. Sőt, bebizonyosodott, hogy alkalmazása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségekből eredő halálozás kockázatát.
  • Kálium – ennek az ásványnak az esetében azonban először ellenőrizni kell annak szintjét a szervezetben. Ennek oka, hogy egyre több szívgyógyszerben áll rendelkezésre, és egyre kevesebb szívbeteg szenved a hiányosságaitól. Hiszen ez a tendencia csak azt mutatja, mennyire fontos ebből a szempontból.
  • Folsav – részt vesz az emberi szervezet számos folyamatában. Először is segít a megfelelő szinten tartani a vértermelést, és maga a folyamat is zökkenőmentesen zajlik. Sőt, pozitív hatással van a homocisztein megfelelő metabolizmusára is, amely többek között a szövetek helyreállítására.

A megfelelő pótlás jelentősen javíthatja az egész szív- és érrendszer egészségét. Mindenféle étrend-kiegészítő és tápanyag, amely segít elérni ezt a célt és erősíti a szervezet immunitását, beleértve ebből a szempontból az SFD áruház gazdag kínálatában találhat, melyben mindenki megtalálja az egészsége szempontjából fontos étrend-kiegészítőket.