0 5 min 2 év

Van egy elhatározásod: fogyni. Diétába kezdett, a siker felé vezető úton meg kell küzdenie a kísértésekkel és a viszontagságokkal. Azt mondtad, hogy álmaid alakjának eléréséhez nem elég az áldozatok – a testmozgás is hasznos lenne. De mit válasszunk? Csoportos gyakorlatok vagy személyi edzés?

Ez attól függ, hogy mennyit akarsz fogyni, és mennyi időt és pénzt hajlandó költeni. Nincs mit csalni – személyi edzés esetén drágán fog fizetni. megéri? Véleményem szerint igen. Az edző egyénileg igazítja a gyakorlatokat az Ön életmódjához, alakjához, aktuális súlyához és az elérni kívánt célhoz. Ez segít maximalizálni a hatásokat, és lerövidíti az alakon való munkavégzés idejét.

Egy-egy gyakorlással könnyen megtanulod hibáidat és a hatékony edzés titkait. A tréner étlapot is tud összeállítani, és abban is segít, ha elfogy a motivációnk a további munkához. Míg a csoportos edzések esetében ez átlagos és nem mindig hatásos a szervezetünkre, addig személyi edző segítségével egy tökéletesen ránk szabott tervet kapunk, aminek köszönhetően gyorsan látni fogjuk a hatásokat és visszaesünk. szerelem a sporttal.

Egyéni edzők segítsége

A környezettel kapcsolatos elvárások az első és fő impulzus, amelynek hatására az ember úgy dönt, hogy megváltoztatja életét. Sajnos a külső ingerek, különösen az életmódváltás során, ritkán hozzák meg a várt eredményt. A személyi edzés szempontjából mindenképpen hatékonyabb, ha meggyőzi saját tudatát valamilyen cél helyességéről.

Az elmúlt években nőtt azoknak a száma, akik diétával vagy amatőr edzéssel foglalkoznak. A személyi edzők vagy a life coaching viszonylag új fogalmak, de Lengyelországban már népszerűek. Ezek olyan emberek, akiknek megvan a saját módszerük arra, hogy meggyőzzék az embereket a fizikai aktivitásról és a táplálkozás vasszabályainak betartásáról.

Egyesek nagyon éles motivációs technikákkal rendelkeznek, és egy lépést sem hagynak ügyfelüknek, hogy folyamatosan felügyeljék. Mások azonban azt feltételezik, hogy a gyakornok és az oktató közötti bizalmon és őszinteségen alapuló partnerség és együttműködés modellje sokkal jobban működik.

Edzés mindenkinek

Vannak, akik kerülik a fizikai tevékenységet, mint a pestis. Gyakran előfordul azonban azzal az ürüggyel, hogy valaki például nem engedhet meg magának havi több tucat zlotyt egy edzőterem- vagy fitneszklub-tagságért. Ez azonban csak ürügy, mert bárhol edzhet – a közeli parkban, akár hétköznapi tornacipőben futva, akár otthon.

Még akkor is, ha fogalmad sincs, hogyan kell megmozgatni a tested különböző részeit, rengeteg inspiráló videó található az interneten. A közösségi oldalakon különféle emberek profiljai (például Ewa Chodakowska, mindenki által ismert) nagyon népszerűek, hiszen szinte minden nap tesznek közzé rövid videókat különféle gyakorlatokkal kapcsolatos ötletekkel.

Érdemes ilyen segítséget igénybe venni, és próbálni egy ideig – például egy hónapig – rendszeresen mozogni, és meglátni, milyen hatással lesz a rendszeres testmozgás. Valószínűleg nagyon hamar rá fog jönni, hogy sikerült leadnia néhány kilót, és több energiája lett. Úgy tűnik, megéri vállalni egy ilyen kihívást.