0 5 min 2 év

Az edzőteremben végzett számos gyakorlat során nemcsak hazánkban, hanem a világban is megfelelő edzésterveket alkalmaznak. A gyakorlatok felosztása, szünetek sorozatok vagy testrészek között, amelyek alapján az elvégzett gyakorlatok lehetővé teszik a kitűzött cél elérését és a lehető leghatékonyabbak.

És így mindenekelőtt a tömeges erőnléti edzések emelkednek ki. Tehát olyan gyakorlatok, amelyek célja az izomtömeg növelése. Nagy terheléssel és meglehetősen nagy szünetekkel hajtják végre a sorozatok között. Fő feladatuk, hogy minden szettben a lehető legjobban fárassák az izmokat. A következő a redukciós tréning.

Használatakor több ismétlést hajtanak végre egy sorozatban kisebb súllyal. Végrehajtásakor nagyon rövid szüneteket is alkalmaznak az egymást követő sorozatok között. Ilyenkor fontos, hogy a pulzusát magasan tartsa. Végül ott van a köredzés is, ahol elsősorban közepes méretű szabad súlyokat használnak. Minden nap ugyanazokat az izomcsoportokat edzi, és nagyon rövid szünetekkel javítja azok szerkezetét.

Egyéni edzéstervek

Először is számos edzőteremben vagy fitneszklubban találkozhat speciális edzőkkel. Olyan személyek, akik tevékenységükben szakképzettek és releváns tapasztalattal rendelkeznek ebben az iparágban. Segítenek minden tanulónak gyakorlatok elvégzésében, és előkészítik az utat a kitűzött cél eléréséhez.

És mindezt speciálisan elkészített egyéni edzésterveken keresztül, amelyek az egyes edzők igényeihez vannak szabva. Egy adott személyre szabott személyre szabásuk lehetővé teszi az összes gyakorlat erőteljes intenzitását és a megfelelő testkondíció kialakítását. A hatások ezért sokkal nagyobbak, mint akkor lennének, ha a terv nem lenne ennyire intenzív és személyre szabott.

Individualizmusát pedig számos tanulmány támasztja alá. Testzsír, testösszetétel vagy katabolikus életkor mérése. Mindez azt jelenti, hogy a tervet felállító emberek sokat tudnak egy személyről, és képesek dönteni a neki szánt gyakorlatokról. Mert minél jobban megválogatjuk, annál hatékonyabb.

Nagyon jó az edzőpartner

Hazánkban sokan a legelején kezdik a képzést, nincs meg a megfelelő motivációjuk, vagy tudják, hogy bármit is elérhessenek, el kell hagyniuk a házat és emberek között kell lenniük. Egyedül otthon nem vállal semmilyen kihívást, és egy ilyen ember minden erőfeszítése hiábavaló lesz. Tehát a helyzet akkor nagyon kevéssé kedvező.

Ebből a helyzetből azonban van kiút. Ezután érdemes minden gyakorlatot egy edzőpartnerrel elkezdeni. Lehetőleg olyan személy, akinek az adott trénerrel azonos vagy hasonló céljai vannak. Ő az, aki sok éven át segít a siker elérésében és a megfelelő alak kialakításában. Ez elsősorban azért történik meg, mert egy ilyen edzőpartner kiváló mozgósító tényező.

Az a személy, aki felhív és megkérdezi, hogy mikor kezdődik az edzés vagy mikor kezdődik a futás. Olyan személy, aki a kétely pillanatában segít néhány gyakorlat végrehajtásában, vagy még nagyobb cselekvésre mozgósít. Egyszóval mindig ott lesz, ahol szükséges, és segít elérni a végső sikert. Érdemes tehát már a képzés elején gondoskodni egy ilyen személyről. Akkor sokkal könnyebbek lesznek.