0 5 min 1 év

A bőr nap mint nap számos irritációnak és károsodásnak van kitéve – ez a környezetünkben lévő anyagoknak köszönhető. Ahhoz, hogy egészséges legyen, sokféle tápanyagra van szüksége – beleértve a vitaminokat, a hidratáló összetevőket és a vizet is. Hogyan ápoljuk hatékonyan a bőrt, hogy rugalmassá és ragyogóvá tegyük? A bőrtípusunknak megfelelő, megfelelő ápolókozmetikumok párosítása és használata szükséges.

Érdemes felismerni, hogy zsíros, száraz vagy érzékeny bőrünk van. A krémnek minél kevesebb vegyszert és tartósítószert kell tartalmaznia, de sok természetes virág- vagy gyógynövénykivonatot. Érdemes natúr, hidegen készült krémeket keresni, mert sok értékes olajat tartalmaznak.

A maszkok is segítenek. segít az összetevőknek mélyen behatolni a bőrbe, tökéletesen hidratálja és regenerálja a hámréteget. A megfelelő ápolás a test belülről történő hidratálását is jelenti. Ahhoz, hogy a bőr megőrizze rugalmasságát, szükséges a megfelelő mennyiségű víz biztosítása.

Peeling – hámlasztja a bőrt az egészség érdekében

A bőr természetes védőrétegünk, amely megvédi a belső szerveket az égési sérülésektől és a mikroorganizmusok hatásától. Ahhoz, hogy hatékonyan működjön, nemcsak a hatékony hidratálás fontos, hanem az elhalt bőr eltávolítása is. A hámlasztó kezeléseknek köszönhetően lehetőség nyílik a bőr ragyogására és az elhalt hám eltávolítására.

Egy kezelés, amely kétségtelenül segít Önnek, a peeling. Segít feltárni a friss hámréteget és eltávolítani a régi, gyakran sérült hámréteg keratinizált rétegeit. A peelingről kiderül, hogy nem csak ápolási, hanem gyakran gyógyító folyamat is. Sokszor betegség miatt is leválik a bőr – ilyenkor a hámlasztása szükséges az egészség eléréséhez.

Hogyan végezzünk hatékonyan egy peelinget? A peeling vastagságát a bőr típusának megfelelően kell kiválasztani. A száraz bőr finomszemcsés vagy enzimes hámlasztást igényel – rendkívül finom. A durva szemcsés peeling normál, bőrkeményedéses és zsíros bőrre ajánlott – tökéletesen dörzsöli a hámréteget.

Intim higiénia – vigyázzon egészségére

A nőknek élettani felépítésükből adódóan nagy figyelmet kell fordítaniuk az intim helyek ápolására. A nők anatómiai felépítése, vagyis a húgycsőnyílás, a végbélnyílás és a hüvely bejáratának szoros elhelyezkedése megkönnyíti a baktériumok bejutását a test belsejébe. Ennek elkerülése érdekében napi higiéniára van szükség.

Az intim higiénia magában foglalja a finom kozmetikumok használatát, amelyek nem tartalmaznak alkoholt vagy erős vegyszereket. Feladatuk a természetes pH helyreállítása, a szennyeződések eltávolítása, a kisebb irritációk csillapítása. Az intim helyek egészségének megőrzése érdekében rendszeresen látogatni kell egy nőgyógyászhoz.

A nemi traktus enyhébb fertőzései esetén a gyógyszertárakban vény nélkül kapható készítményekkel is lehet foglalkozni. Az intim higiéniára sok folyadék kapható a boltokban – leggyakrabban aszkorbinsavat vagy tölgyfa kéreg kivonatot tartalmaznak. Ezek az összetevők segítenek megerősíteni a bőr természetes védőgátját és megakadályozzák a gyulladásokat.