0 5 min 1 év

A nők egyre gyakrabban járnak edzőterembe. Úgy nyúlnak a súlyzóhoz és a súlyzókhoz, mint a férfiak. Az edzőteremben a háromféle edzés egyikét végezheti el. Az első elsősorban az izomtömeg növelését célozza. A második az izomerő növelése. A harmadik az alakformálás. A nők leggyakrabban az utóbbi lehetőséget használják.

Az ilyen edzésnek köszönhetően javíthatják testük megjelenését és feszesíthetik testüket. Ha megfelelő edzéstervet választunk, akkor nem kell tartanunk a túlzott izomtömeg-gyarapodástól, amitől nagyon gyakran tartanak a nők, és ez a fő oka annak, hogy nem járnak konditerembe. Mindig érdemes megkérni a trénert, hogy készítsen nekünk edzéstervet.

Nem terhelheti túl az izmokat. A gyakorlat végrehajtásakor legfeljebb 20 ismétlést kell tudnia elvégezni. Ezért olyan súlyt kell választanunk, amely ezt lehetővé teszi. Természetesen a gyakorlatokat úgy kell megválasztani, hogy egy nő a számára fontos izmainak minden részét edzeni, például a combot, a hasat vagy a fenéket.

Tervezz az edzésen

A hatékony képzésnek szisztematikusnak kell lennie. És ez az, amire előbb-utóbb sok edző támaszkodik. Egyszer elengednek, mert nehéz napjuk van. A következő edzés az időjárás, rossz hangulat vagy blues miatt elmarad. Idővel egyre kevesebbet gyakorolsz, míg végül a mozgás és a sport visszatér a tennivalók vagy az újévi fogadalmak sorába.

Egy cselekvési terv segít a rendszeresség megőrzésében. Sok más feladathoz hasonlóan jó, ha beírja a képzést a naptárába. Válasszon ki egy olyan napszakot, amikor kicsi a valószínűsége annak, hogy a figyelemelterelés aktiválódik. Érdemes megtalálni egy ilyen pillanatot az egyéb elvégzendő feladatok között is.

A gyakorlatok ismétlése a formaépítés és az állapot erősítésének alapja. Ráadásul csak a rendszeres edzéssel lesz látható eredmény, és ez az, ami sok edzőt érdekel. Érdemes megjegyezni, hogy a kétely gyakran megjelenik, de gyakorlatilag minden edzés után sokkal jobban érzi magát. Az is jó ötlet, ha felemeli a lécet, hogy észrevehetőbbé tegye a fejlődését.

Edzés minden nap

Valóban ennyire fontos a testmozgás egészségünk szempontjából? Feltétlenül, mert fizikai állapotunk, így izmaink vagy ízületeink aktuális állapota közvetlenül függ tőlük. Ha gyakran panaszkodunk fájdalomra ezeken a területeken, érdemes átgondolni, hogy nem a mozgáshiány az oka.

Ha testi állapotunk javításával kívánunk vigyázni egészségünkre, akkor mindenekelőtt az egyéni gyakorlatok végzésének rendszerességéről kell emlékeznünk. Ha csak időnként a fizikai tevékenységnek szenteljük magunkat, akkor biztosan nem fogunk kielégítő eredményeket látni. Az Ön igényeinek megfelelő gyakorlatok kiválasztása szintén kiemelt feladat.

A látszattal ellentétben ez nem könnyű feladat, főleg azoknak, akiknek nincs tapasztalatuk ebben a témában. Ezért esetenként az lesz a legjobb megoldás, ha egy profi tréner segítségét vesszük igénybe, aki személyre szabott edzést készít számunkra, az igényeinknek és az alkatunk sajátosságainak megfelelően.