0 5 min 2 év

A tápanyagok és étrend-kiegészítők piaca évről évre növekszik, ami többek között annak köszönhető, hogy egyre többen döntenek a sportolás mellett. Semmi szokatlan. Jelenleg az emberek túlnyomó többsége, akik például az edzőteremben kezdik a kalandot, egyidejűleg úgy döntenek, hogy kiválasztják a megfelelő étrend-kiegészítőket és tápanyagokat, amelyek elősegítik az edzési cél elérését, növelik a gyakorlatok hatékonyságát és javítják az általános közérzetet. , például az edzés utáni regeneráció során. A tápanyagoknak és az étrend-kiegészítőknek jelenleg változatos tulajdonságaik és felhasználási területeik vannak, ezért érdemes közelebbről is szemügyre venni őket.

Miért használnak egyáltalán tápanyagokat és étrend-kiegészítőket?

A témához teljesen nem kötődő emberek elgondolkodhatnak azon, hogy miért használnak egyáltalán különböző típusú étrend-kiegészítőket, tápanyagokat, ez csak egy újabb költség, stb. Az tény, hogy nem ingyen kaphatók, de nagyon fontos eleme az edzésnek – különösen magas fizikai aktivitás vagy akár profi sport esetén. Mindez annak köszönhető, hogy már az edzésből is fontosabb az étrend.

A tápláléknak köszönhető, hogy a szervezet különféle tápanyagokat szállít, amelyek célja például a fogyás vagy a hízás elősegítése, az izomtömeg növelése, a zsírtömeg minimalizálása stb. Azonban még a legjobb kiegyensúlyozott étrend mellett is a személy nem tud megfelelő mennyiségű tápanyagot biztosítani egy adott edzési cél eléréséhez ajánlott. Itt jön be mindenféle tápanyag és kiegészítő.

Ha megfelelő minőségűek és gazdag összetételűek, kiegészítik az étrendet olyan összetevőkkel, amelyek hiányoznak az élelmiszerekből. Ennek köszönhetően maximalizálható az edzési hatás, és a lehető leggyorsabban észrevehető. Az SFD áruház kínálatában különböző típusú termékek találhatók, amelyek hosszú évek óta segítik a sportolókat különböző edzési céljaik elérésében.

Mikor kezdjük a táplálékkiegészítést és milyen tápanyagokat válasszunk?

Már az elején érdemes ismét hangsúlyozni. A tápanyagok és étrend-kiegészítők csak a megfelelő étrend kiegészítői. Az egészséges táplálkozás ilyen módon történő helyettesítése értelmetlen, sőt mindenféle táplálék-kiegészítő vásárlása egyszerűen nem éri el a kívánt eredményt, sőt egészségügyi komplikációkhoz is vezethet. Az étrend-kiegészítők kiválasztásakor tehát érdemes betartani néhány jól bevált szabályt, mint pl.

  • Egészség,
  • Képzési gyakorlat,
  • Kor,
  • Képzési cél.

Ezek csak példák a követendő tényezőkre. A legfontosabb azonban az, hogy egészségünk megengedi-e. Igaz, vannak olyan étrend-kiegészítők, amelyeket érdemes például egész évben, az eredménytől függetlenül használni – ilyen a D-vitamin. A pótlás kezdetét azonban az esetek túlnyomó többségében elsősorban a tényleges szükséglet alapján kell meghatározni , vagyis azt az állapotot, amikor nem lehetséges egy adott tápanyag megfelelő mennyiségét a szervezetbe juttatni.

Ez azt jelenti, hogy az egyre népszerűbb tápanyagok többek között aminosavak. Főleg azokat, amelyeket szervezetünk önmagában nem képes előállítani. Az SFD áruház különféle típusú aminosavak széles választékát kínálja, amelyek többek között lehetővé teszik az edzés utáni hatékony regenerációhoz, valamint az edzés közbeni megfelelő energiához, amely alkalmassá teszi az egyes sportágak igényeihez.