0 5 min 2 év

Sok ember számára a fogyás nagyon nehéz kihívás. Sokan rájönnek, hogy végre el kell kezdeniük az egészséges táplálkozást. Sajnos sokan attól tartanak, hogy nem tudnak teljesen átállni az egészséges termékekre és betartani a diétát. Azonban semmi sem akadályozza meg abban, hogy az egészséges táplálkozás felé diverzifikálja magát.

A termékeket azonban csak a dietetikus által megfelelőnek ítélt fűszerekkel érdemes fűszerezni. Akkor kicsit jobb ízűek lesznek az ételeid, és nem leszel olyan ingerült, ha olyan dolgokat eszel, ami egyáltalán nem illik hozzád. Érdemes dietetikussal beszélni, aki összeállítja az Ön számára megfelelő étrendet.

Elmondhatod, hogy melyik ételeket szereted a legjobban, és mivel ízesíted őket leginkább. Olyan kérdéseket választ ki, amelyek beilleszthetők az étrendbe. Egy ilyen interjú alapján a dietetikus egy vonzóbb étrendet tud majd meghatározni számodra, ami nem lesz akkora kínszenvedés. Ennek köszönhetően a fogyás folyamata sokkal kíméletesebb lesz.

A leves tápláló étel

A leves az év bármely szakában nagyon tápláló, mert melegen és hidegen is főzhető és fogyasztható. A legtöbben ismerik a zöldségleveseket, de lehet gyümölcsleveseket is készíteni. Főleg nyáron fogyasztják, meleg időben, amikor a szervezetnek belső hűtésre van szüksége. Itt említhető a cseresznye-, eper- vagy málnaleves.

A zöldséglevesek viszont főleg vörösborscs, fehérborscs, árpaleves, húsleves, uborka, burgonya és paradicsomleves. A hideg levest hidegen fogyasztják, és hazánk egyes részein népszerűbb. Ha van friss zöldség, finomabb a leves, és tehetünk bele petrezselymet, kaprot vagy zellerlevelet is.

Tápláló, mert tartalmazza a szükséges makro- és mikroelemeket, amelyek biztosítják a szervezet megfelelő működését. Vacsorára fogyasztják, reggelire a szintén meleg tejleveseket. Ezeket pedig müzlivel, kukoricapehellyel vagy zabpehellyel fogyasztják. A gyerekeknek is érdemes leveseket adni, mert laktatóak és órákon át csillapítják az éhséget.

Miért nem érdemes amerikai kiegészítőket használni?

Valóban nagyon sokféle tápanyag található a boltok polcain. Az ilyen készítményeket használók nehezen repesztenek, mert nem tudni pontosan, mit válasszunk. Érdemes azonban megjegyezni, hogy amerikai tápanyagokat semmiképpen sem szabad enni.

Mindez azért, mert az ilyen típusú sajátosságokról nincs túl jó véleménnyel az emberek képzésének környezetében. Ez a közelmúltban fokozódott, amikor az egyik bokszoló arról számolt be, hogy a szervezetében talált doppingot az egyik ilyen amerikai termék fogyasztása okozta.

Hangsúlyozni kell, hogy ez az információ nyilvánvalóan meg nem erősített, de sokan azt mondják, hogy az amerikai étrend-kiegészítőket gyakran szteroidokkal egészítik ki, így az emberek úgy érzik, hogy ezek után a sajátosságok után sokkal jobban edzenek, és az alak sokkal vonzóbbnak tűnik. Ezzel rá akarták venni őket, hogy továbbra is vásároljanak termékeket. Természetesen ebben az esetben jobb, ha egyszerűen olyan európai étrend-kiegészítőket használunk, amelyekkel eddig senki sem tapasztalt ilyen problémákat.