0 5 min 2 év

Sok félreértés és rossz érzelem volt a sporttáplálkozás körül. Nem mindenki tudja megkülönböztetni a tápanyagokat és a kiegészítőket, valamint a tiltott szteroidokat. A tápanyagok csak támogatják és még a sportegyesületek is ajánlják.

Végül is emlékezni kell arra, hogy minden versenyző teste, aki professzionálisan sportol, nagy terhelésnek van kitéve. Még a legjobban kiegyensúlyozott étrend sem mindig képes újjáépíteni az erőt és a szükséges energiát. A tápanyagok leggyakrabban olyan összetevőkön alapulnak, amelyek egyébként is megtalálhatók szervezetünkben. Ez a helyzet például a kreatinnal.

Ez egy aminosav, amely pozitívan működik a szervezetünkben. Sok sportoló a kreatint is szedi kiegészítő formájában. Egy ilyen kiegészítés lehetővé teszi az energia növelését, és ugyanakkor növeli a test állóképességét. Természetesen a mennyiséggel nem lehet túlzásba vinni. Ha túl sok a kreatin, a szervezetet feleslegesen terheli. Ne felejtse el növelni a vízfogyasztást, mert a kreatin túl sok víz eltávolítását okozhatja.

Az ilyen étrend-kiegészítőket kontroll alatt kell tartani, kis mennyiségben. Emlékeztetni kell arra is, hogy nem fiatal szervezetek számára készültek.

Sporttáplálkozás

A kortárs sport nagyon igényes. A sikert nem csak rendkívül tehetséges és szorgalmas emberek érik el. Sok ilyen van. Ahhoz, hogy bajnokot neveljünk, sokféle elemre van szükség, amelyek a játékos nyilvánvaló hajlamán kívül edzéselemeket, megfelelő étrendet, sőt speciális tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek az adott pillanatban a potenciál teljes kiaknázását segítik elő.

Minden jó játékost a teljes stáb támogat, amelyben óriási szerepe van a játékos egészségéért felelős orvosnak, valamint egy dietetikusnak, aki ügyel az optimális táplálék-összetételre, tápanyagokra, amelyek segítik a meggyengült erő regenerálódását és a csúcsforma felmutatását a játék során. fontos versenyek. A dietetikusnak arra is ügyelnie kell, hogy a kiegészítők ne csak a porozásra legyenek előkészítve, hanem a megengedett elemekből is álljanak. Nem lehetnek olyan összetevők, amelyek mesterségesen csavarják a formát. A sportban tilos.

Minden játékosnak más a szervezete, és más a jó alakja is. Mindezt be kell építeni a sportoló étrendjébe. Hiszen a győzelemnek sok eleme van.

Kezdjük az egészséges táplálkozást egy jó vásárlással

Társadalmunkban egyre jobban tudatosodik az egészséges táplálkozás. Nemcsak a hagyományos oktatás, hanem az érdekes tévéműsorok, sajtó- és könyvkiadványok is hatnak rá. Szeretnénk jól étkezni, mert tudjuk, hogy testileg és lelkileg is egészségesebbek leszünk.

Az egészséges táplálkozás során a friss, tartósítószer-mentes és biztonságos termékeket kell választanunk. Sajnos, amikor boltokban vásárolunk, nem mindig sikerül olyan termékeket beszereznünk, amelyeket az orvosok és táplálkozási szakértők ajánlanak. Egyszerűen fogalmazva, az élelmiszergyártók a lehető legmagasabb profit elérése érdekében gyakran megtévesztik a fogyasztókat. A felvágottak, a tej és termékei, valamint a zsírok minősége határozottan romlott. Sok természetes és mesterséges töltőanyagot, valamint aromát, színezéket és tartósítószert adnak az élelmiszerekhez.

Tehát ha egészséges és biztonságos étrendet akarunk, nagyon figyelmesen ellenőriznünk és el kell olvasnunk a címkéket. Ezután válassza ki azokat a termékeket, amelyek természetes módon készülnek. Ez meglehetősen nehéz, de érdemes ilyen intézkedéseket tenni az egészséges táplálkozás érdekében.