0 5 min 2 év

A piacon sokféle termék található, amelyeket a sportolók az edzés hatásainak fokozására használnak. Természetesen a legnépszerűbbek a fehérje-kiegészítők. Egyre népszerűbbek az olyan tápanyagok is, mint a geiner, amelyek összetétele jelentősen eltér a fehérje-kiegészítőktől.

Ez a különbség hatással van arra, hogy milyen hatásokat érhetünk el az ilyen sport étrend-kiegészítők bevétele után. A Geiner egy kondicionáló, amely emellett szénhidrátokat is tartalmaz. Ezért elsősorban az izomtömeget növelni vágyó sportolóknak ajánljuk. Ez a fajta termék nagy mennyiségű, edzés közben szükséges energiával látja el a sportoló szervezetét.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a geiners szedésének kellemetlen következményei is vannak. Nagyon valószínű, hogy a sportoló elhízik ahelyett, hogy szép testet faragna az ilyen készítmények nem megfelelő használatával. Ezért mindig érdemes többször átgondolni, mielőtt étrend-kiegészítőt választunk, mert ez a választás minden edzést tönkretehet.

Miért érdemes bevált márkák sporttáplálék-kiegészítőihez nyúlni?

Napjaink testépítésében egyre népszerűbbek a sportolóknak szánt tápanyagok, és különösen az elsősorban fehérje alapú készítmények. Mind azok érik el őket, akik a lehető leggyorsabban szeretnének hízni, és azok, akiknek fel kell gyorsítaniuk az edzés eredményeit az edzőteremben.

Sok sportoló az edzés utáni kisebb izomfájdalom vagy a gyorsabb felépülés és a megnövekedett fizikai erő miatt is választ ilyen termékeket. Tagadhatatlan, hogy ma a sport világát az ilyen típusú termékek uralják. Ha azonban a sporttáplálkozás bevitele mellett szeretnénk dönteni, akkor mindig érdemes olyan bevált cégek termékeit választani, mint a fa táplálkozás.

Ennek köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a termék nem fog ártani nekünk, ha az ajánlásoknak megfelelően szedjük. Bár sok olcsóbb termék is van a piacon, néha érdemes több pénzt fektetni, és nem bánni később a döntést. A helytelenül bevett kondicionáló néha nagyon súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

Hogyan válasszunk fehérje-kiegészítőt?

A sporttáplálék-kiegészítő kiválasztása nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Évről évre egyre több ilyen típusú termék jelenik meg a piacon, amelyek nemcsak nagyon változatos összetételűek, hanem eltérő ízűek is. Nem csoda, hogy egyre többen teszik fel maguknak a kérdést: milyen fehérjét válassz edzés után?

Mi a különbség az egyes termékek között? Ezzel kapcsolatban mindenképpen érdemes személyi edzővel konzultálni, ha szakember felügyelete mellett sportolunk. Érdemes felkeresni egy állandó sporttáplálék boltot is. Az ott alkalmazott munkatársunk biztosan segítségünkre lesz az igényeinknek legmegfelelőbb termék kiválasztásában.

Emiatt minden bizonnyal ésszerűbb fehérje-kiegészítőt vásárolni egy állandó boltban, mint online, annak ellenére, hogy az online árak néha sokkal alacsonyabbak. Legalább az elején ki kell derítened, hogy milyen konkrét hatást szeretnél elérni, és milyen összetétel a legmegfelelőbb a szervezetednek.