0 5 min 2 év

Sok éven át úgy tartották, hogy a közepes intenzitású aerob edzés a leghatékonyabb a zsírégetésben. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az edzést a maximális pulzusunk 60-70%-án kellett végrehajtani. Mint kiderült, ez egyáltalán nem így van. Sokkal jobb eredményeket ad az intervallum edzés, még otthon is. Miről szól?

A közepes intenzitású gyakorlatokat magas intenzitású gyakorlatokkal váltogatják. Ennek köszönhetően gyorsabb és intenzívebb zsírégetés megy végbe. Vegyük például a biciklizést. 1,5 percig mérsékelt tempóval pedálozunk, majd 1 percig nagyon nagy intenzitásig gyorsítunk.

Ez a fajta edzés nagyon megerőltető, és nem tarthat tovább 30 percnél. Az intervallum edzés otthon is elvégezhető, professzionális felszerelés nélkül. Segítségünkre van az internet és mindenféle, online ingyenesen elérhető oktatóvideó széles választéka. Az intervallum edzést a legjobb, ha hetente legalább 3-4 alkalommal végezzük.

Otthoni edzés a szobrászathoz felszerelés nélkül

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a testzsírtól és szép körvonalú izmokat fejlesszünk, nem kell minden napunkat az edzőteremben töltenünk. Amikor szégyelljük magunkat más sportos emberek között megmutatni, koncentráljunk az otthon végzett szobrászati ​​gyakorlatokra. Az otthon végzett szobrászati ​​gyakorlatok során elsősorban saját testünk súlyát használjuk.

Az edzést mindig előzze meg egy bemelegítés – ez lehet egy egyszerű ugrókötél is. Az ideális edzésterv otthoni edzéshez a köredzés. A sorozatos gyakorlatokat egymás után, pihenés nélkül hajtják végre. Többek között nagyon hatékony az izometrikus izomösszehúzódás. Ehhez érdemes a klasszikus szivattyúkat hozzátenni.

Asztal segítségével is felhúzhatod magad. Lefekszünk alatta, lábujjainkat a szélére tesszük és lábunkat a talajhoz közel tartva felhúzzuk magunkat. A falnak támasztott fekvőtámaszokat is végezhet. Azt is javasoljuk, hogy vegyen fel kisebb tárgyakat, például egy széket. A hagyományos guggolások a legjobbak a lábak számára. Mindez lehetővé teszi, hogy élvezze a gyönyörűen megformált alakot.

Kinek szól az osztott képzés?

A hagyományos edzéstervekben a test minden részét egy edzés során edzik. A kiömlött képzés valami egészen más. Minden edzés a test más-más részéhez való gyakorlat. Például hétfőn a lábakat, kedden a karokat, szerdán a hasizmokat edzzük, stb. A valamivel jobb kondíciójú, megerősödött izomzattal rendelkezők hetente akár hétszer is gyakorolhatnak.

Azok, akik csak most kezdik kalandjukat az erősítő edzéssel ezzel az edzéstípussal, pihenjenek. Az edzés kezdettől fogva jó erőnlétet igényel. A testet fel kell készíteni a kiömlött edzésre. Az izmokat meg kell erősíteni és tonizálni kell. Ahhoz, hogy a kiömlött edzés valóban hatékony legyen, a gyakorlatok megfelelő végrehajtási technikája szükséges.

A kiömlött edzés azoknak ajánlott, akik szeretnének izomtömeget növelni és szép alakot fejleszteni. Ez az edzés sokkal jobb állóképességet és erőt is jelent. A legjobb, ha szisztematikusan követjük a korábban kidolgozott edzéstervet.