0 5 min 2 év

A sportolóknak figyelemmel kell kísérniük étrendjüket, és a megfelelő ételeket, valamint kiegészítőket kell fogyasztaniuk. Az étrend-kiegészítők a sportolók étrendjének szerves részét képezik. Az edzés során növelniük kell állóképességüket. A kiegészítőknek segíteniük kell a sportolókat a megfelelő izomtömeg fenntartásában.

Minden sportoló táplálkozásának egyik legfontosabb része a fehérje pótlás. E kiegészítők nélkül a sportolók nem tudnák elérni azokat az eredményeket, amelyeket jelenleg elérnek. Azonban ellentétben azzal, amit a legtöbben gondolnak, a fehérjében gazdag étrend nem feltétlenül járul hozzá az izomerő növeléséhez.

Az izomerő növelése a rendszeres fizikai aktivitás eredménye. Tehát ha sok izmot akarsz, akkor a megfelelő gyakorlatokat kell végezned, nem feltétlenül az edzőteremben, otthon is sok a tennivaló. A kulcsfontosságú tényező itt a rendszeresség. Az étrend-kiegészítők biztosítják a szervezet magas fehérjeszintjét, de nem lehet túlzásba vinni, mert negatív hatással lehet a vesére.

Miért szükséges keményebben edzeni?

Minden gyakorlat célja egyszerűen a zsírégetés. A zsírégetés legegyszerűbb módja az edzés megfelelő beállítása. Minél keményebben sportolsz, annál több kalóriát égetsz el. Függetlenül attól, hogy milyen gyakorlatokat végez, a szabály egyszerű: keményebben kell dolgoznia. Ez egyike annak a sok hibának, amelyet az emberek elkövetnek, amikor elkezdenek gyakorolni.

Ha elkényelmesedik az edzésben, az előbb-utóbb a motiváció elvesztését jelenti. A kihívás az, hogy rákényszerítsd magad a határok átlépésére, és ennek tettekre kell váltania. Ily módon több időt fordítunk arra, hogy gyorsabban égjünk le, mintha rendszeres testmozgást végeznénk. Ha több testzsírt leadsz, akkor valószínűleg több hasi zsírt is égetsz el.

Fontos a megfelelő gyakorlat kiválasztása is. A megfelelő zsírégető gyakorlat kiválasztását az alapvető gyakorlatok megismerésével és a rendszeres időközönkénti gyakorlatokkal kell kezdeni.

Alvás és testmozgás – elválaszthatatlan kapcsolat

Kétségtelenül nagyon fontos, hogy mit csinálsz az edzőteremben. Sokan azonban nem veszik észre, hogy a fitneszklubon kívüli tevékenységek ugyanolyan fontosak. Éppen ezért érdemes mindenre gondolni, amit a testeddel teszel, nem csak az edzőterembe lépés után.

Az egyik figyelmen kívül hagyott tényező az alvás, amely végül is a legbefolyásosabb szerepet játszik az emberi egészség védelmében. Vannak, akik az alvás egészségünkre és életünkre gyakorolt ​​hatásának tanulmányozásának szentelték életüket. Ezek a tanulmányok azt mutatják, hogy az alváshiánynak jelentős hatásai vannak például a súlyemelés teljesítményére. Csak jól kell aludnia, hogy megfelelően felkészüljön az edzésre.

Egy átmulatott éjszaka után még a legrosszabb edzéseket is elvégezheti – 4 óra alvás biztosan nem elég a hatékony működéshez. Ugyanis hogyan várható el a testtől, hogy képességei magasságába emelkedjen, ha nem készítettük fel megfelelően a feladatra? A felkészülés nem csak a testedzés, hanem az alvás is. Egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.