0 5 min 2 év

Sokan megkérdőjelezik az edzés előtti és utáni étrend-kiegészítők biztonságosságát. Ennek oka elsősorban a tudatlanság, de az interneten leggyakrabban feltett tévhitek is. Sokan meg vannak győződve arról, hogy az ilyen típusú tápanyagok hatása elhanyagolható, összetételüknél fogva inkább ártanak a szervezetnek, mint támogatják. Szerencsére a dietetikusok, oktatók és az ilyen típusú termékek gyártóinak véleménye eltérő.

Fontos, hogy az ilyen típusú termékek előállítása számos laboratóriumi vizsgálaton alapuljon. A gyártást számos táplálkozási szakember felügyeli. A kutatás célja az egyes termékek tartalmi optimalizálása, valamint teljesítményük ellenőrzése. Az olyan termékek, mint az edzés előtti és utáni kiegészítők, főként fehérjéket és szénhidrátokat tartalmaznak.

Hatásuknak köszönhetően hatékonyan fel lehet készíteni a testet az edzésre, valamint regenerálni a testet edzés után. Az ilyen típusú tápanyagok a sportboltokban, valamint a testépítőknek szánt üzletekben kaphatók.

Mik azok az edzés utáni kiegészítők?

Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend az edzés utáni táplálékkiegészítők, amelyek tökéletes kiegészítői a napi étrendnek, és a sportolók izomtömeg-növelésért és a szervezet regenerációjáért vívott küzdelmét támogató termék. Az ilyen típusú tápanyagok elsősorban sportboltokban és számos online áruházban kaphatók.

Érdemes odafigyelni az összetételükre, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Mik az edzés utáni kiegészítők összetevői? Mindenekelőtt könnyen emészthető fehérjék, amelyek támogatják a regenerációs folyamatokat. ez különösen fontos közvetlenül edzés után, amikor az izomrostok növekedése a legnagyobb.

A kiegészítők szénhidrátokat is tartalmaznak, amelyek anabolikus hatást fejtenek ki, és segítenek visszanyerni a vitalitást, különösen hosszú edzés után. Az edzés utáni táplálékkiegészítőkből nem hiányozhattak az ásványi sók és vitaminok, amelyeket a szervezet felhasznált, vagy az izzadsággal együtt távozott a szervezetből. Az ilyen típusú kiegészítők BCAA aminosavakat is tartalmaznak, amelyek gátolják az izomkatabolizmust.

Mik azok az edzés előtti kiegészítők?

Az edzés előtti étrend-kiegészítők tökéletes kiegészítői a napi étrendnek, különösen azok számára, akik szeretnék növelni edzésük hatékonyságát és ténylegesen növelni az izomzatot.Az edzés előtti kiegészítők lassan felszívódó fehérjét tartalmaznak, ami tökéletes az izomépítéshez.

Az ezekben a termékekben található szénhidrátok felelősek az edzéshez szükséges több energia biztosításáért. Az ilyen típusú termékek lehetővé teszik, hogy maga az edzés sokkal tovább tartson – ennek köszönhetően a test állóképessége is nő. Az edzés előtti kiegészítők hatása átfogó: hatékonyabb zsírégetést is lehetővé tesznek. Mit tartalmaz az ilyen típusú kiegészítés?

Mindenekelőtt citrullin-malátot találhatunk bennük, ami növeli a kreatin mennyiségét az izmokban. Az Ewodiamine lehetővé teszi a testhőmérséklet növelését és a zsírégetést még hatékonyabban. A kreatin-monohidrát elsősorban a zsírmentes izomtömeg felépítéséért felelős, ennek a készítménynek a hatása lehet többfázisú – érdemes az egyéni igényeknek megfelelő összetevőket kiválasztani.