0 5 min 2 év

Úgy tűnik számodra, hogy pontosan annyit költesz, amennyit aludni kell – körülbelül 7-8 órát töltesz az ágyban, és ennek nagy részét alszol, regenerálva fáradt testedet. Reggel azonban energia nélkül ébredsz, és egyszerűen… kialvatlanul.

Úgy érzed, néhány perc múlva újra alvásra készülsz, és túl sokáig tart, hogy reggel visszatérj az élők világába. Ha jól érzi magát a fenti leírásban, akkor valószínű, hogy az éjszakai pihenése – még a megfelelő időtartamú is – nem elég hatékony a nem megfelelő szervezés miatt.

Tehát ha alszol, de nem alszol eleget, gondolj a tested órájára. Az emberi szervezet számára fontos az elalvás és a reggeli ébredés rendszeressége – ezért ügyeljen arra, hogy ezeket a tevékenységeket folyamatosan, ismétlődő időpontokban végezze. Ezenkívül aludjon megfelelő hőmérsékletű szobában, és két órával lefekvés előtt kerülje a kávé, a tea és a nehéz ételek fogyasztását. Édes álmok!

Hogyan ébredj egészségesen kávé nélkül

A kávé függőséget okozhat – ez tény. Reggelente nyúlunk érte – ekkor feketén és erősen, vagy kifehéredve és édesen életre ébred és energiát ad. Később, ha fáradtnak, álmosnak és kimerültnek érezzük magunkat, kávéval támogassuk magunkat, és csökken a napi feladatok hatékonysága. Kiderült azonban, hogy a kávé nem a legegészségesebb ital – főleg, ha cukorral és tejjel issza.

Érdemes tehát megismerni és kipróbálni a természetes módszereket az egészséges reggelhez, kávé nélkül, de dupla adag energiával! Kedvenc aromás itala helyett válaszd a Yerba Mate-et – egy csésze ebből az egyedülálló termékből biztosan talpra állít, és búcsút int az ágyad kényelmétől. A Yerba Mate egyedi és sajátos íze és aromája azonban nem mindenki számára vonzó.

Akkor érdemes kipróbálni a hagyományos zöld teát, melynek serkentő tulajdonságait évek óta alábecsülték. Természetesen lehetetlen nem is beszélni a reggeli hideg zuhanyról – semmi sem stimulálja úgy, mint a hideg víz cseppjei. Az ébresztő rituálé végén érdemes néhány guggolást, ugrást és hajlítást végezni, majd… örömmel köszönteni az új napot!

Rost – az egészséges emésztőrendszer titka… és így tovább

Sok szó esik a rostokról – a tévéreklámok, sajtócikkek, orvosi jelentések hangsúlyozzák ennek az egyedülálló anyagnak az emésztőrendszer állapotára gyakorolt ​​jótékony hatását. A többek között a zöldségekben és gyümölcsökben található rostok támogatják a belek munkáját – javítják és szabályozzák a perisztaltikát, azaz az emésztőtartalom áthaladását, megelőzve a székrekedést és a puffadást, egyúttal pedig a hasmenést.

Ezért a rost székletürítést segítő szernek számít. Kiderült azonban, hogy a rostok nemcsak az emésztőrendszer működésére gyakorolnak jótékony hatást, hanem gyakori fogyasztása segít a szervezet általános egészségéért és állapotáért folytatott küzdelemben.

Bebizonyosodott, hogy a rostok jelentősen csökkentik a zsírok és a glükóz felszívódását a belekben – és ezzel megvédik a rendszert a cukorbetegség és az elhízás kialakulásától, amelyet veszélyes szövődmények – magas vérnyomás, szívinfarktus és szélütés – követnek. Így megtudtunk egy másik fontos okot, amiért érdemes naponta legalább ötször enni zöldséget és gyümölcsöt.