0 5 min 2 év

Minden olyan étrend-kiegészítő és tápanyag, amelyet a sportolók szem előtt tartásával készítettek, kiváló minőségű összetevőkön alapulnak. Hasonló a helyzet a fehérje-kiegészítőkkel is, amelyeket szívesen fogyasztanak az izomszövet fejlesztésén, valamint a testtömeg fejlesztésén dolgozó sportolók, szükségtelen zsírszövetektől mentesen.

Ezek a tápanyagok kiváló minőségű fehérjéken, általában tejsavón alapulnak. Ráadásul nagyon nagy mennyiségben tartalmaznak belőle. Milyen kondicionáló fontos a szervezet számára? Először is ne feledjük, hogy a fehérje testünk izmainak építőköve. Minél nagyobb az állománya, annál lényegesen gyorsabb az építési és konszolidációs folyamata.

Fontos a fehérje szisztematikus fogyasztása. Ennek köszönhetően testünk folyamatosan dolgozni fog, még alvás közben is. A fehérje-kiegészítők fogyasztása napi 4 alkalommal javasolt. Reggel, ebéd közben, edzés előtt lefekvés előtt. Por alakúak, és ajánlott tejjel vagy vízzel elkészíteni.

Teljes értékű tápanyagok

Sokan panaszkodnak az egészséges ételek elkészítéséhez szükséges idő hiányára. Ne feledje azonban, hogy a fizikailag aktív, munkája megszilárdítását pozitívan befolyásolni kívánó embernek gondoskodnia kell arról, hogy a szervezet ne csak rendszeresen étkezzen, hanem gondoskodjon minden szükséges alapanyag biztosításáról.

Olyan termékek jelentek meg a piacon, amelyek ezt a feladatot hivatottak megkönnyíteni. Megkülönböztethetünk itt fehérje-szénhidrát szeleteket, amelyek sokféle ízben kaphatók. Legtöbbjük lehetővé teszi az egészséges étkezés helyettesítését. Közvetlenül edzés után snacknek tökéletes. A por alakú levesek egy másik megoldás.

Tasakokban kaphatók, elkészítése hosszú ideig tart, állaguk nagyon sűrű, ezért a szervezet eltömődését segíti elő. Minden sportolók számára készült leves tartalmazza a szükséges összetevőket, és további mennyiségű fehérjét is tartalmaz, ami nagy hatással van az izomtömeg megszilárdítására.

Kazein kondicionáló formájában

Azok a személyek, akik rendszeresen mozognak, ezért elmélyítik tudásukat a helyes táplálkozás és a szervezet gazdagítása terén, ismerik a kazein fontosságát. A kazein nem más, mint egy rendkívül értékes fehérje. Számos fehérje-kiegészítőben megtalálható, amelyeket piacunkon sportolóknak kínálnak.

Ezeket a kiegészítőket nem csak arra tervezték, hogy felgyorsítsák, de sok esetben lehetővé is teszik az izomtömeg kialakulását. Miért engedélyezni? A kiegyensúlyozott, fehérjében gazdag táplálkozás ellenére szervezetünk gyakran szenved ennek hiányában. Ezért más formában, például fehérje-kiegészítőként kell biztosítani.

A megfelelő keresésekor érdemes arra koncentrálni, amelyben a fehérje fokozatosan szabadul fel, és ezért hatásának időtartama jelentősen meghosszabbodik. A kazeint fehérje-kiegészítő formájában naponta körülbelül 4-szer kell fogyasztani, de fontos, hogy lefekvés előtt is elfogyasszuk. Ennek hatására izmaink regenerálódnak, és ezért az izomtömeg-építés folyamata is felgyorsul.